U 2016. godini nagrađeno je pet projekata koji su odabrani na temelju pokazane najveće razine inovativnosti i učinkovitosti u sljedećim kategorijama:

• Inovativni modeli financiranja, poslovanja i investicija

Dobitnik: Wielkopolska Broadband Network (WBN), Poljska

Razvoj najduže regionalne širokopojasne mreže u Poljskoj nagrađen je zbog jedinstvenog modela financiranja; omogućio je kompaniji da privuče investiture koji su mogli kupiti nove dionice i tako osigurali 15% kompanijinog udjela.

• Smanjenje troškova i ko-investiranje

Dobitnik: Net4All, Italija

Talijanski nagrađeni model temeljen je na ponovnom korištenju postojećih javno-privatnih partnerstava kako bi se sagradile nove mreže. Kao rezultat, dobivena je otvorena mreža temeljena na jakom poslovnom modelu.

• Društveno-gospodarski utjecaj i priuštivost

Dobitnik: FibreOptic De Wolden, Nizozemska

Ovaj projekt razvoja širokopojasne mreže na području označenom od investitora kao neisplativom, angažirao je lokalno stanovništvo i poduzeća i došao do rezultata kroz bottom-up inicijativu.

• Otvorenost i konkurentnost

Dobitnik: NöGIG, Austrija

Projekt razvoja širokopojasne mreže u ruralnom dijelu Donje Austrije, razvio je progresivni model temeljen na potražnji kako bi postigao maksimalnu racionalnost i učinkovitost. Model je fokusiran na lokalne potrebe i omogućuje postepeni razvoj infrastrukture.

• Kvaliteta usluge 

Dobitnik: RemIX, UK

Projekt je koristio kooperativni model poslovanja kako bi omogućio pristup internet u ruralnim dijelovima Škotske. Dugoročna stabilnost projekta osigurana je uključivanjem lokalne zajednice. 

 

Bruxelles Upcoming Events

euweek

 

 

adrion

adrion

adrion

Follow us

Follow Us