16. lipnja na svečanoj ceremoniji, tri europske regije dobile su titulu Europske poduzetničke regije za 2017. godinu.

Između regija koje su prijavile svoje primjere dobre prakse žiri su najviše impresionirale regije Extremadura (ES), Donja Austrija (AT) i Zapadna Grčka (GR).

Španjolska regija Extremadura nagrađena je zbog pristupa tijela regionalne samouprave prema podržavanju poduzetništva kroz akcije fokusirane na prostor regije, inovativne usluge za poduzetnike, prilagođenua podršku i povezivanje s dionicima na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Donja Austrija izradila je strategiju za razvitak poduzetništva čiji je ključni element aktivno sudjelovanje regije u identifikaciji i mobilizaciji poduzetničkog potencijala. U svom akcijskom planu posebno su usredotočeni na usluge podrške za start-up i spin-off poduzeća.

Zapadna Grčka imala je najtežu startnu poziciju, no razvila je realističnu strategiju razvoja poduzetništva uključujući različite dionike i zadržavajući element socijalne kohezije. Regija želi stvoriti poduzetničku kulturu utemeljenu na suradnji, razmjeni ideja i iskustava kroz učenje i mentorstvo.

Bruxelles Upcoming Events

euweek

 

 

adrion

adrion

adrion

Follow us

Follow Us