eafip (European Assistance For Innovation Procurement) je inicijativa Europske komisije za potporu javnim tijelima pri provedbi postupaka inovativne javne nabave, posebno u vidu IKT rješenja.

U okviru inicijative objavljen je prvi modul priručnika za pomoć dionicima kod donošenja odluka o postupcima javne nabave, prvenstveno PCP (Pre-Commercial Procurement) i PPI (Public Procurement for Innovative solutions).

Priručnik će se sastojati od 3 modula:

Modul 1: Strateški modul namijenjen donositeljima političkih odluka, donosi ekonomske dokaze o učincima i prednostima PCP i PPI postupaka javne nabave zajedno s konkretnim uputama kako povezati PCP i PPI s inovacijskim strategijama.

• Modul 2: Operativni modul namijenjen javnim dobavljačima kako bi pojasnio preduvjete i ključne korake u stvaranju i implementaciji procesa javne nabave inovativnih rješenja.

• Modul 3: Zakonodavni/operativni modul namijenjen pravnim službama kako bi razjasnila zakonska pitanja i dala praktične upute upotpunjene obrascima.

Modul 2 i 3 bit će objavljeni sredinom 2016. godine.

Javni dobavljači se također pozivaju da ispune kratku anketu koja će Europskoj komisiji dati informacije o potrebama tržišta i omogućiti alokaciju sredstava na temelju stvarnih potreba: http://eafip.eu/resources/procurer_survey/ 

Planira se održavanje nekoliko događanja čiji je cilj podići svijest o PCP i PPI inicijativama širom Europe i nekoliko radionica na kojima će polaznici moći iz prve ruke naučiti više o tome kako uspješno provesti javnu nabavu inovativnih rješenja.

Registracije su otvorene za drugi glavni događaj eafip inicijative u Ateni, 18. i 19. listopada. U ta dva dana, sudionici iz javnog i privatnog sektora moći će naučiti o najnovijim pomacima u PCP i PPI postupcima javne nabave, razmjeniti iskustva i kontakte.

Najavljena je i radionica namijenjena posebno za javnu nabavu u sektoru energije u Stockholmu, 23. studenog.

Više informacija: http://eafip.eu/ 

Bruxelles Upcoming Events

euweek

 

 

adrion

adrion

adrion

Follow us

Follow Us