ReSET je mreža europskih regija koja omogućuje okvir za interakciju i razmjenu iskustva među jedinicama lokalne i regionalne samouprave i s europskim institucijama na teme vještina, obrazovanje i usavršavanja: Skills, Education, Training.

Mreža je uspostavljena 2011. godine, a ponovno je aktivirana 2015. na inicijativu Flamanskog predstavništva u Bruxellesu, uz podršku regija iz Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Škotske, Španjolske, Švedske i UK.

Motiv uspostavljanja ove mreže bilo je stvoriti prostor za neformalnu raspravu o ulozi jedinica lokalne i regionalne samouprave u stvaranju povoljnih uvjeta za holistički pristup razvoju vještina, obrazovanja i usavršavanja, imajući istovremeno u vidu različite uloge i nadležnosti u različitim europskim regijama i gradovima.

Ciljevi mreže su podići svijest o važnosti razvoja vještina, obrazovanja i usavršavanja, nastojati postići najbolje rezultate u sektoru s ograničenim sredstvima te podržavati i multiplicirati rad njenih članova.

Radni program mreže dogovara se među njezinim članovima na godišnjoj bazi, a osnovne aktivnosti su organizacija informativnih sastanaka s predstavnicima EU institucija za svoje članove, organizacija javnih događaja za podizanje svijesti o temi, povezivanje članova na zajedničkim projektima, održavanja projektnih radionica itd. 

Članstvo u mreži je besplatno i otvoreno za organizacije koje rade u sektoru na lokalnom ili regionalnom nivou.

Opis mreže i njenih ciljeva možete pročitati ovdje.

 

 

 

Bruxelles Upcoming Events

euweek

 

 

adrion

adrion

adrion

Follow us

Follow Us